Non Fictie/Fictie

woensdag 27 april 2005

Slotles

De voorlopig laatste les

Niet onbelangrijk: hoe blijf je stabiel en zeker van de manier waarop je je leven invult? Hoe zorg je dat je niet gaat twijfelen aan alles wat je ooit als waarheid heb aangenomen? Hoe blijf je dezelfde waarden en normen (nu we het toch over die hoeksteen van de samenleving hebben gehad) blindelings volgen? Hoe zorg je dat je niet waar je ook bent een ander stukje aarde aan je voelt trekken, alsof je altijd op de verkeerde plek bent? Hoe zorg je dat de keuzes die je maakt altijd helder zijn, zowel voor jezelf als voor je naasten?Deze les is net zo gemakkelijk als al die andere lessen.

Het antwoord luidt: laat uw horizon voor wat het is, ga niet op reis, verzet geen stap buiten de deur, blijf zitten waar u zit, houd uw adem in, maar stik niet.

(deze les helpt ook tegen verbittering)

(houd er svp wel rekening mee dat als u deze les opvolgt, u vanzelf een aantal lessen voor uzelf uitsluit. Maar daar u zich aan deze les houdt, zal uw keuze wel helder zijn, dus maak u niet druk...ook al zit u niet in een land waar het niet druk-maken u met de paplepel wordt ingegoten...)

6 opmerkingen:

  1. misschien dat je door het opvolgen van je eigen lessen je leventje in dit kikkerlandje vanuit een ander perspectief kunt zien... en misschien wel dat ander stukje aarde een beetje hierheen kunt halen..

    Deze les is voor mij wel goed te behappen. blijf zitten waar je zit....... en stik niet

    tot vrijdag
    blij dat je weer terug bent!

    kus ook van de dwerg dus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes met je after-reis dip! Ik zie je snel in nederland hoop ik en dan kunnen we samen heimwee naar afrika (en meer..) hebben!

    Arne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. liefu eefju,
    misschien tot slot dan maar een les van je oude moeder: "be here now", en geniet van wat je nu meemaakt met de mensen die je nu om je heen hebt. Kijk niet om naar wat geweest is , maar draag het mee in je hart. Kijk niet uit naar wat gaat komen, maar open je hart ervoor als het moment daar is.

    hele dikke knuffel, dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en jij denkt dat als je blijft zitten waar je zit dat het dan gemakkelijk is. Meen je dat nu echt ? Godsamme, heb je dan nog steeds niets geleerd. Het zit echt allemaal tussen je oren hoor, het geluk maar ook je ongeluk, de zekerheid maar ook de twijfel, zwart en wit, links en rechts en bla en bla. Tot sla. Zjos

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik mis je verhaaltjes hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hey eef,
    tijd voor meer verhalen. hup met dat kleintje naar afrika!

    BeantwoordenVerwijderen